Η σημασία του συστήματος ασφαλείας και ο σωστός τρόπος επιλογής του

Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης της προστασίας της ιδιοκτησίας μας. Πριν μερικά χρόνια η τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας για τον χώρο μας ήταν πολυτέλεια, σήμερα όμως αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Διαρρήξεις και κλοπές υπήρχαν και παλιότερα σε μικρότερο βαθμό, όμως τα τελευταία χρόνια και με συνάρτηση την οικονομική κρίση που επικρατεί τα φαινόμενα αυτά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Στόχος των επίδοξων διαρρηκτών είναι χρηματικά ποσά και τιμαλφή είδη που μπορεί να υπάρχουν μέσα στα σπίτια μας. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι έχουν αλλάξει και οι ώρες δράσης τους με αποτέλεσμα να παραβιάζουν σπίτια ακόμα και με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται εντός των σπιτιών τους θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ίδιες τους τις ζωές τους προκειμένου να αφαιρέσουν ότι πολύτιμο μπορούν να βρουν.

image-2

Ένα πλήρες σύστημα συναγερμού είναι αυτό που μπορεί να αποτρέψει όλες αυτές τις παραπάνω καταστάσεις και στην κυριολεξία να σώσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η πλειοψηφία των ανθρώπων και λόγω της οικονομικής κατάστασης το θεωρεί ως περιττό μέσο προστασίας και συνήθως προχωράει στην εγκατάστασή του μετά από κάποιο κρούσμα που θα ακούσουν ότι συνέβη σε οικείους τους ή το χειρότερο μετά από κρούσμα που έγινε στους ίδιους. Επομένως η πρόληψη για όλα αυτά με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας λειτουργεί αποτρεπτικά για όλους τους επίδοξους διαρρήκτες.

image-9

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη συναγερμών (ενσύρματοι-ασύρματοι – εξωτερικού χώρου) καθώς και μεγάλης ποικιλίας ποιότητάς τους (πιστοποιημένοι και επώνυμοι-φθηνοί και αμφιβόλου ποιότητας). Για την σωστότερη επιλογή θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε επαγγελματίες εγκαταστάτες και εταιρίες συστημάτων ασφαλείας και όχι σε οποιοδήποτε που μας συστήνεται ως εγκαταστάτης χωρίς να έχει τα απαραίτητα χαρτιά για να προχωρήσει στην εγκατάσταση του συναγερμού στον χώρο μας. Θεωρούμε σκόπιμο να απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες και εταιρίες ειδικά εκπαιδευμένους και κατόχους της ειδικής άδειας εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας. Η άδεια του εγκαταστάτη εκδίδεται από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και μόνον αυτός που την κατέχει πληροί όλα τα κριτήρια και έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας. Οποιοδήποτε άλλος δεν διαθέτει αυτήν την άδεια είναι παράνομος.

Μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα και κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EN standart) για τα συστήματα ασφαλείας. Το πρότυπο EN50131-1 αφορά την παραγωγή και πιστοποίηση συστημάτων συναγερμού τα οποία κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες (Grade 1-4) αναλόγως τον βαθμό ασφαλείας και της επικινδυνότητας του χώρου. Πιστεύουμε ότι είναι σωστό η επιλογή μας να έχει ως κριτήριο αυτές τις πιστοποιήσεις των προϊόντων ώστε να έχουμε την ασφαλή επιλογή για το χώρο μας.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας πρέπει να είναι και η εγγύηση για την σωστή λειτουργία του συστήματος ασφαλείας που θα πρέπει να μας παρέχει ο εγκαταστάτης να είναι τουλάχιστον 2 ετών (βάση νομοθεσίας) καθώς και την μετέπειτα εξυπηρέτηση (after sales) από τον ίδιο. Ένας μη επαγγελματίας εγκαταστάτης πιθανόν θα χαθεί μετά την εγκατάσταση του συναγερμού και δεν θα μπορούμε να τον βρούμε ποτέ με συνέπεια να μείνουμε μετέωροι και χωρίς λύση σε πιθανών πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει.

image-6

Τέλος οι συστάσεις για επαγγελματία εγκαταστάτη από άλλους ικανοποιημένους πελάτες και τα έργα του δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και την συνέπεια του εγκαταστάτη που θα επιλέξουμε χωρίς να κοιτάζουμε μόνο το οικονομικό κομμάτι γιατί δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις το πιο φθηνό στο τέλος το πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Νιώστε ασφαλείς όλη την ημέρα…

All Day Secure

 

Η επαναστατική λειτουργία All Day Secure, σας δίνει τη δυνατότητα να κινείστε ελεύθερα στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, έχοντας το σύστημά σας μόνιμα οπλισμένο.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να ανοίξετε μία πόρτα ή ένα παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος ή ακόμα και να βγείτε στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να αφοπλίσετε το σύστημά σας. Με αυτό τον τρόπο, είστε απόλυτα προστατευμένοι κάθε στιγμή. Εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να οπλίσετε περιμετρικά το σύστημα σας και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

Τι προσφέρει το All Day Secure;

 • Απλοποιεί την ζωή σας. Σας επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο χωρίς να χρειάζεται να οπλίσετε και να αφοπλίσετε το σύστημά σας κάθε φορά.
 • Σας προστατεύει διαρκώς, χωρίς όμως να σας περιορίζει μέσα στην οικία σας.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήµατα ενός συστήµατος ασφαλείας µε All Day Secure έναντι των υπολοίπων συστηµάτων;

 • Το σύστημα σας είναι διαρκώς οπλισμένο.
 • Η μετάβαση από μια κατάσταση όπλισης σε μια άλλη πραγματοποιείται χωρίς να αφοπλίσετε το σύστημα σας.
 • Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος, χωρίς να αφοπλίσετε το σύστημα σας.
 • Μπορείτε να βγείτε στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσετε το σύστημα σας.

Πώς λειτουργεί το All Day Secure;

Η λειτουργία All Day Secure χωρίζετε σε δύο περιπτώσεις, ανάλογα με την εγκατάσταση που έχει πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε εγκατάσταση όπου η παγίδευση μιας εισόδου έχει γίνει με τη χρήση μαγνητικών επαφών στην πόρτα ή στο παράθυρο και στο εξώφυλλο.

Η δεύτερη περίπτωση αναφέρεται σε εγκατάσταση όπου η παγίδευση μιας εισόδου έχει γίνει με χρήση μαγνητικής επαφής στην πόρτα ή στο παράθυρο και την χρήση ανιχνευτή κίνησης ή υπερύθρων δεσμών στον εξωτερικό χώρο.

Φυσικά, μπορεί να γίνει και συνδυασμός των δύο περιπτώσεων στην ίδια εγκατάσταση.

Έξοδος στον εξωτερικό χώρο

Στην περίπτωση που η παγίδευση μιας εισόδου/εξόδου έχει γίνει με τη χρήση μαγνητικών επαφών στην πόρτα και στο εξώφυλλο και το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά, µπορείτε να βγείτε στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσετε το σύστηµα. Απλά ανοίξτε την πόρτα, μετά το εξώφυλλο και βγείτε έξω. Στην περίπτωση αυτή δεν θα δοθεί συναγερµός και µπορείτε να µπαινοβγαίνετε ελεύθερα στο χώρο, για όσο χρόνο θέλετε.

Όταν θα επανέλθετε στο εσωτερικό του χώρου, για να ενεργοποιηθεί ξανά η προστασία από αυτό το σημείο εισόδου, θα πρέπει να κλείσετε το εξώφυλλο και την πόρτα ή, αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε ανοικτό το εξώφυλλο για να φωτίζεται ο χώρος και να κλείσετε μόνο την πόρτα. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα κλείσετε την πόρτα, αν υπάρξει παραβίαση από το σημείο αυτό, θα δοθεί αμέσως συναγερμός.

Στην περίπτωση που η παγίδευση μιας εισόδου/εξόδου έχει γίνει με τη χρήση μαγνητικής επαφής στην πόρτα και ανιχνευτή κίνησης ή υπερύθρων δεσμών στον εξωτερικό χώρο και το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα να βγείτε στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσετε το σύστημα. Μόλις ο ανιχνευτής ή οι δέσμες ανιχνεύσουν την παρουσία σας θα βγουν αυτόµατα εκτός λειτουργίας και τα δύο (η πόρτα και ο ανιχνευτής), χωρίς να δοθεί συναγερμός. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να μπαινοβγαίνετε ελεύθερα στο χώρο για όσο χρόνο θέλετε.

Όταν επανέλθετε στο εσωτερικό του χώρου και κλείσετε την πόρτα, οι ζώνες του ανιχνευτή και της πόρτας, μετά από 10 δευτερόλεπτα, θα ενταχθούν αυτόματα και πάλι στο σύστημα και θα λειτουργούν πλέον κανονικά.

Άνοιγµα µόνο πόρτας ή παραθύρου

Στην περίπτωση που η παγίδευση μιας πόρτας ή ενός παραθύρου έχει γίνει με τη χρήση μαγνητικών επαφών στην πόρτα ή στο παράθυρο και στο εξώφυλλό τους και το σύστημα είναι οπλισμένο περιμετρικά, μπορείτε, χωρίς να αφοπλίσετε το σύστηµα, να ανοίξετε µόνο την πόρτα ή το παράθυρο, για να αερίζεται ο χώρος. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που μία πόρτα είναι παγιδευμένη με μαγνητική επαφή και ο εξωτερικός χώρος με ανιχνευτή ή δέσμες.

Μετά από 10 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα ανοίξετε την πόρτα ή το παράθυρο, αν παραβιαστεί το εξώφυλλο ή ο ανιχνευτής, θα δοθεί αμέσως συναγερμός.

Όταν κλείσετε την πόρτα ή το παράθυρο, μετά από 10 δευτερόλεπτα, θα ενταχθούν αυτόματα στο σύστημα και θα λειτουργούν πλέον κανονικά και οι δύο ζώνες (πόρτα ή παράθυρο και εξώφυλλο ή ανιχνευτής).

Βίντεο λειτουργίας All Day Secure

Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του All Day Secure, δείτε το παρακάτω video:

Ζήστε τη νέα εμπειρία HDCVI

 

Οι κάμερες και τα καταγραφικά HDCVI (High Definition Composite Video Interface), είναι η τελευταία λέξη στην τεχνολογία κατασκευής καμερών υψηλής ανάλυσης, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα των δικτυακών καμερών. Η εγκατάσταση HDCVI καμερών και καταγραφικών είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του αναλογικού CCTV.

Η τεχνολογία HDCVI:

 • επιτρέπει την μετάδοση video υψηλής ανάλυσης, φωνήs και data μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο σε μεγάλες αποστάσεις με χαμηλό κόστος
 • δεν κάνει καμία συμπίεση και έτσι δεν έχει καμία καθυστέρηση στην μετάδοση ζωντανού video υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, όπως συμβαίνει με τις κάμερες HD IP
 • είναι η καλύτερη λύση για μετάδοση υψηλής ανάλυσης video (έως και 2 megapixel) σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, με πολύ χαμηλό θόρυβο και πολύ χαμηλό κόστος
 • προσφέρεται στις παρακάτω αναλύσεις video:
  2 MP – 1920×1080 που αντιστοιχεί σε ανάλυση 1080p
  1 MP – 1280×720 που αντιστοιχεί σε ανάλυση 720p
 • προϋποθέτει τη χρήση κατάλληλων καμερών και καταγραφικών και την χρήση ομοαξονικού καλωδίου με συνδεσμολογία αστέρα και P2P (Point-to-Point) μετάδοση, από κάμερα σε καταγραφικό

Σύγκριση HDCVΙ και ΗD-SDI

 • Απόσταση μετάδοσης
  Και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να μεταδώσουν σήμα υψηλής ανάλυσης (720p ή/και 1080p), με την διαφορά ότι η τεχνολογία HDCVI μπορεί να καλύψει πολύ μεγαλύτερη απόσταση απ΄ ότι η HD-SDI.
  Η τεχνολογία HD SDI μπορεί να μεταδώσει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα, ενώ η τεχνολογία ΗDCVI επιτρέπει μετάδοση εικόνας HD σε απόσταση 500 μέτρα, με χρήση ομοαξονικού καλωδίου 75-3 και με πολύ χαμηλή παραμόρφωση.
 • Καλύτερη απόρριψη θορύβου
  Η τεχνολογία HD-SDI είναι ιδιαίτερα προβληματική σε περιπτώσεις που υπάρχει ισχυρή παρεμβολή ή ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος, ο οποίος οφείλεται σε εκπομπές σήματος υψηλής συχνότητας.
  Η τεχνολογία HDCVI χρησιμοποιεί διαμόρφωση σε χαμηλή συχνότητα και έτσι απορρίπτει ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και θόρυβο υψηλής συχνότητας, παρέχοντας έτσι σήμα υψηλής ποιότητας.
 • Έξυπνη μετάδοση
  H τεχνολογία HD-SDI επιτρέπει την μετάδοση μόνο video μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο. H τεχνολογία HDCVI επιτρέπει την μετάδοση video, φωνήs και data μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο.
 • Χαμηλότερο κόστος
  Τα προϊόντα HDCVI είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα HD-SDI

Σύγκριση HDCVI και IP

 • Αξιοπιστία
  Η τεχνολογία HDCVI χρησιμοποιεί διασύνδεση σημείο προς σημείο (P2P), διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ασφαλή και αξιόπιστη μετάδοση video υψηλής ανάλυσης. Στην τεχνολογία ΙΡ η μετάδοση γίνεται μέσω δικτύου δεδομένων και εμπεριέχει τον κίνδυνο απώλειας πακέτων δεδομένων, λόγω ψηφιακού θορύβου, και κατά συνέπεια την απώλεια συμβάντων.
 • Απεικόνιση Real time
  Η τεχνολογία IP συμπιέζει και αποθηκεύει προσωρινά σε buffer το HD video, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση μετάδοσης για 300 milliseconds, σε ένα πολύ καλά δομημένο δίκτυο LAN.
  Η τεχνολογία HD CVI δεν κάνει καμία συμπίεση, ούτε δημιουργεί κάποια καθυστέρηση και για το λόγο αυτό μεταδίδει video υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο.
 • Καλωδίωση
  Στην τεχνολογία IP η μετάδοση γίνεται μόνο μέσω καλωδίου UTP. Στην τεχνολογία HDCVI η μετάδοση γίνεται μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή καλωδίου UTP (με την χρήση video baluns).
 • Χαμηλότερο κόστος
  Τα προϊόντα HDCVI είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα IP

Πίνακας σύγκρισης τεχνολογιών CCTV

Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας HDCVI

 • Χαμηλότερο κόστος
  Τα προϊόντα HD CVI έχουν πολύ χαμηλό κόστος αγοράς και χαμηλό κόστος εγκατάστασης, σε αντίθεση με τα προϊόντα τεχνολογίας HD SDI.
 • Έξυπνη μετάδοση
  H τεχνολογία ΗDCVI επιτρέπει την μετάδοση πολλαπλών σημάτων μέσα από ομοαξονικό καλώδιο (video, ήχος και bidirectional data), επιτρέποντας έτσι τον συγχρονισμό εικόνας και ήχου καθώς και τον έλεγχο καμερών PTZ μέσα από το ίδιο καλώδιο, απλουστεύοντας έτσι την εγκατάσταση και μειώνοντας τις καλωδιώσεις και το κόστος εγκατάστασης.

Που να χρησιμοποιήσετε HDCVI CCTV

Οι κάμερες HDCVI, λόγω του χαμηλού κόστους, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν σε κάθε εγκατάσταση CCTV, αντί των συμβατικών ή των ΙΡ καμερών, προσφέροντας εικόνα υψηλής ανάλυσης με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση, μπορούν να αντικαταστήσουν κάμερες παλαιάς τεχνολογίας ή χαμηλής ανάλυσης, σε χώρους όπου απαιτείται πολύ υψηλή ανάλυση, όπως σε υποκαταστήματα τραπεζών, ξενοδοχεία, χρυσοχοεία, Αστυνομικά τμήματα, εμπορικά κέντρα, δημόσια κτίρια κλπ

 

ORPHEUS – Εμπνευσμένη σχεδίαση Εντυπωσιακές δυνατότητες

Πληκτρολόγιο αφής με φωτιζόμενα πλήκτρα και LCD οθόνη μπλέ χρώματος με λευκά γράμματα για τον προγραμματισμό και τον χειρισμό του κέντρου S-PRO. Οι λιτές γραμμές, ο επίπεδος σχεδιασμός και η πρόσοψη από γυαλί καθιστούν το πληκτρολόγιο ξεχωριστό, ενώ οι τεχνολογίες που ενσωματώνει κάνουν τη χρήση του συστήματος απολαυστική. Τα πλήκτρα και η οθόνη είναι φωτιζόμενα και ταυτόχρονα από τα πλαϊνά τμήματα αποδίδει ένα λευκό φως που ανακλά στην επιφάνεια που έχει τοποθετηθεί. Η ευκρινέστατη οθόνη LCD του Orpheus υποστηρίζει δύο γραμμές και το πολύ καλό ελληνικό μενού κάνει τον πίνακα πολύ φιλικό προς το χρήστη. Διαθέτει αναγνώστη καρτών και μπορεί να λειτουργήσει εκτός από κωδικό και με Proximity κάρτες ή Tags. Έχει επιπλέον και ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου.

Διατείθεται σε 2 χρώματα : Μαύρο ή Λευκό.

Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής.

PROTEUS – Αγγίξτε το μέλλον της τεχνολογίας

Πληκτρολόγιο αφής υψηλής αισθητικής και εργονομίας με φωτιζόμενη LCD οθόνη και πλήκτρα, ενδείξεις στα ελληνικά, για τον προγραμματισμό και τον χειρισμό του κέντρου S-PRO. Πολύ κομψά σχεδιασμένο από ειδικά επεξεργασμένο γυαλί και χάρη στον οπίσθιο φωτισμό του η παρουσία του είναι πολύ εντυπωσιακή. Διαθέτει αναγνώστη καρτών και μπορεί να λειτουργήσει εκτός από κωδικό και με Proximity κάρτες ή Tags. Έχει επιπλέον και ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου.

Διατείθεται σε 2 χρώματα : Μαύρο ή Λευκό.

Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής.